Balayage - Τι είναι το μπαλαγιάζ; Ιδέες και προτάσεις για μπαλαγιάζ

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Balayage, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αυτή η τεχνική βαφής μαλλιών με ελεύθερο χέρι υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν το γνώριζαν μέχρι πρόσφατα.

BALAYAGE, Η Ιστορία.

 

Το BALAYAGE (ba-lie-azhe), που γράφεται επίσης balyage ή baliage, εμφανίστηκε στη Γαλλία κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '60 και υιοθετήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα κομμωτήρια τη δεκαετία του '70. Εκείνη την εποχή ονομαζόταν Balayage a’ Cotton, για το βαμβάκι που χρησιμοποιούνταν για την απομόνωση των ανταύγειων balayage από τα μη τονισμένα τμήματα. Balayage, όπως αποκαλύπτει η ίδια η λέξη σημαίνει σκουπίζω και στην περίπτωση του χρώματος balayage σημαίνει ουσιαστικά βάψιμο μαλλιών. Οι ανταύγειες του Balayage εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ μερικές φορές στη δεκαετία του '80, αλλά υιοθετήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τα καλύτερα κομμωτήρια της Νέας Υόρκης κάποια στιγμή στη δεκαετία του '90 ως τεχνική χρώματος μαλλιών για τη δημιουργία ηλιοκαμμένων ξανθών ανταύγειων στα μακριά χτενίσματα για τις διασημότητες.

 

Τώρα, το Balayage θεωρείται ότι αλλάζει τα μαλλιά και προτιμάται από τις παραδοσιακές ανταύγειες με αλουμινόχαρτο. Λοιπόν, τι ακριβώς σημαίνει Balayage; Το Balayage είναι μια γαλλική λέξη που σημαίνει «σκουπίζω» ή «ζωγραφίζω». Το balayage είναι περισσότερο μια τέχνη που επιτρέπει ηλιοκαμένο φυσικό χρώμα μαλλιών με πολυτονικό φινίρισμα. Το Balayage φαίνεται εκπληκτικό σε μακριά μαλλιά, αλλά λειτουργεί σε όλα τα μήκη μαλλιών, εκτός από πολύ κοντά ή κομμένα μαλλιά. Τα ίσια, σγουρά ή κυματιστά μαλλιά δείχνουν υπέροχα με το Balayage. Λειτουργεί επίσης εξαιρετικά τόσο σε ανοιχτόχρωμα όσο και σε σκούρα μαλλιά. Έχουμε διάφορα χρώματα από φωτογραφίες balayage πριν και μετά, όπως καστανά μαλλιά, μοβ μαλλιά, ξανθά μαλλιά, καστανά μαλλιά και πολλά άλλα.

 

BALAYAGE, Η έκκληση.

 

Το χρώμα balayage δεν είναι ombre και το ombre δεν είναι balayage. Το χρώμα Balayage προσφέρεται από πολλά κομμωτήρια στη Νέα Υόρκη σήμερα και είναι δίκαιο να πούμε, όχι πάντα με τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται στις πολλές παραλλαγές του χρώματος balayage όπως το ξανθό balayage, το brunette balayage, οι ανταύγειες ombre balayage και πολλά άλλα. Για να επιτευχθεί το καλύτερο balayage, απαιτείται εξειδίκευση. Μόνο ένας πρώτος ειδικός στο balayage μπορεί να πετύχει τις καλύτερες ανταύγειες στο balayage, αλλά σήμερα κάθε κομμωτής με λίγη εκπαίδευση στο χρώμα balayage μπορεί να δηλώνει ότι είναι ειδικοί στα χρώματα balayage.

 

Επιδιώκοντας να επιτύχουν τις καλύτερες ανταύγειες του balayage που μπορούν, τα καλύτερα κομμωτήρια στη Νέα Υόρκη υπερηφανεύονται για τη συνεχή εκπαίδευση και καθοδήγηση των χρωματιστών μαλλιών. Οι χρωματιστές πρέπει να είναι καλά εκπαιδευμένοι και να έχουν έντονη αίσθηση της διαφορετικής υφής και κίνησης των μαλλιών γιατί στο τέλος, είναι μόνο αυτοί και η βούρτσα balayage τους. Ναι, χρησιμοποιείται ειδικό πινέλο χρώματος balayage για να επιτευχθούν απρόσκοπτες ανταύγειες balayage που μεγαλώνουν όσο το δυνατόν πιο φυσικά. Όταν παίρνετε χρώμα μαλλιών balayage για χρόνια, θα το λατρέψετε επειδή οι ανταύγειες φαίνονται πιο φυσικές και θα ανακαλύψετε ότι το χρώμα balayage απαιτεί επίσης πολύ λίγη συντήρηση. Θα λατρέψετε τα highlights balayage γιατί φαίνονται τυχαία και ωστόσο η τοποθέτηση είναι τόσο συγκεκριμένη και στρατηγική. Οι ανταύγειες του Balayage φαίνονται φυσικές, επειδή με μία μόνο κίνηση του πινέλου balayage, οι ανταύγειες μεταβαίνουν από λεπτές σε χοντρές. Είναι πραγματικά ένα βάψιμο μαλλιών που ρέει με την υφή των μαλλιών.

 

BALAYAGE, Η Τεχνική.

 

Για τα καλύτερα αποτελέσματα χρώματος balayage, το φωτιστικό εφαρμόζεται ακριβώς στην επιφάνεια κάθε τμήματος και κορεστεί πλήρως καθώς προχωράμε προς τις ίδιες τις άκρες. Ουσιαστικά είναι μια τεχνική ελευθέρας βαφής και ανάδειξης μαλλιών. Το χρώμα balayage είναι καλύτερο όταν γίνεται σε φυσικά χρώματα μαλλιών και είναι ακόμα καλύτερο όταν τελειώνετε με χαλαρά beachy waves για να δείτε τις διαφορετικές διαστάσεις των ανταύγειων που έρχονται. Τα πιο φυσικά αποτελέσματα είναι συνήθως αυτά που φαίνονται πιο τυχαία, κάτι που απαιτεί μια πολύ συγκεκριμένη και στρατηγική τοποθέτηση.

 

Προσφέρουμε εκτενείς εκδόσεις ειδικών σημείων balayage στο μενού μας, όπως:

 

Babylights: Μικροσκοπικές ανταύγειες που μιμούνται το χρώμα των μαλλιών της παιδικής σας ηλικίας, με σκοπό να δημιουργήσουν διακριτικές διαστάσεις και παιχνιδιάρικο χρώμα σε ένα μονοδιάστατο χρώμα μαλλιών.

 

Hollywood Chic: Balayage σε σκούρα μαλλιά. Καραμέλα balayage που είναι φυσικό με μια νότα από κάτι ζεστό και ιδιαίτερο. Ανοιχτό καφέ ανταύγειες balayage, ιδανικές για όσους αναζητούν κάτι λαμπερό αλλά συγκρατημένο. Θα μπορούσατε επίσης να το ονομάσετε «bronde» ανταύγειες balayage

 

Μπούκλες εν αφθονία: Αναρωτηθήκατε ποτέ αν το balayage σε μαύρα μαλλιά είναι εφικτό;! Ναι, είναι όταν δεν διασχίζετε τη λεπτή γραμμή του πηγαίνοντας max 4 επίπεδα πιο ανοιχτόχρωμα και κυματιστά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να συνδυάσετε τις ανταύγειες όταν χρησιμοποιείτε το balayage σε σκούρα μαλλιά.

 

Θυμηθείτε ότι το χρώμα balayage, είτε ξανθές ανταύγειες balayage είτε καραμελένιες ανταύγειες balayage, υποτίθεται ότι φαίνεται φυσικό και ηλιόλουστο, επομένως θα πρέπει να κάνετε μόνο 2-3 αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας. Επειδή το χρώμα είναι βαμμένο στα μαλλιά κάθετα, το χρώμα balayage θα αναπτυχθεί χωρίς τη γραμμή οριοθέτησης που φαίνεται στις παραδοσιακές κανονικές ανταύγειες.

 

Υπάρχει ημερομηνία λήξης για τις ξανθές ανταύγειες του balayage;

 

Είναι διαχρονικό και χαμηλής συντήρησης. Φαίνεται πιο προσαρμοσμένο αλλά μοντέρνο και είναι πολύ κολακευτικό. Το Balayage δίνει μια υπέροχη, βελτιωμένη εμφάνιση που μπορεί να είναι φυσική ή δυνατή.

 

Balayage vs Ombre, ποια είναι τα highlights του balayage ombre;

 

Το χρώμα balayage δεν είναι ombre και το ombre δεν είναι balayage. Η τεχνική Balayage δεν είναι συνώνυμη με το ombre. Το ombre είναι μια τάση και στυλ που σημαίνει διαβαθμισμένη όπως χρησιμοποιείται στη μόδα. Στις ανταύγειες και βαφή μαλλιών σημαίνει διαβαθμισμένο χρώμα μαλλιών από σκούρο σε ανοιχτό, όπου η τεχνική balayage είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε όμπρε ανταύγειες.

 

Το balayage είναι μόνο για ξανθιές με μακριά χτενίσματα;

 

Αν και οι ξανθές ανταύγειες balayage σε μακριά μαλλιά με beachy waves είναι μακράν οι πιο δημοφιλείς, το balayage «εξ ου και το sun-kissed effect» μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καστανό, σκούρο, κόκκινο ή σε κάθε άλλο χρώμα μαλλιών για αυτό το θέμα και διαφορετικά μήκη. Είναι σημαντικό να έχετε πάντα κατά νου τους βασικούς κανόνες της θεωρίας χρωμάτων για να πετύχετε το καλύτερο χρώμα balayage και ανταύγειες για μελαχρινές, μελαχρινές ή κοκκινομάλλες, καθώς και αισθητικά και οπτικά εφέ όταν εφαρμόζονται σε διαφορετικά μήκη.

© 2019 KP Hair Salon, All Right Reserved